Aanbod voor coaches en therapeuten

Jezelf ondersteunen en blijven groeien als professioneel hulpverlener, coach of therapeut is onontbeerlijk om kwaliteitsvol en afgestemd te kunnen werken. 

Ook wat dat betreft is je lichaam je kompas en dus een rijke bron aan informatie. 

Op deze pagina vind je ons aanbod specifiek voor hulpverleners, coaches en therapeuten. Zowel mensen met ervaring in lichaamsgericht werken als mensen die hier net graag in willen groeien kunnen bij NEL terecht voor opleiding en ondersteuning. 

Hieronder vind je alle informatie over ons intervisie -, supervisie – en opleidingsaanbod.  

Aanbod

Intervisie biedt een forum om met collega’s of vakgenoten te leren van vragen en problemen uit de dagelijkse werkpraktijk. Het is een zelfhulpmethode waarbij collega’s elkaar helpen om beter te worden in hun werk.

Tijdens een bijeenkomst bespreekt iedere deelnemer een specifieke casus van een cliënt waarover hij of zij graag ervaringen uitwisselt. De anderen denken mee, geven feedback en suggesties om de therapeut in kwestie te ondersteunen en te inspireren in het verdere traject met deze specifieke cliënt. Tot slot formuleert de eigenaar van de casus welke punten hij heeft opgestoken en waar hij/zij in de volgende situatie aandacht aan zal gaan geven.

Er wordt volgens een afgelijnde methode gewerkt, waarbij de intervisor als taak heeft om de methode en de tijd te bewaken. De intervisor is tevens deelnemer en wordt telkens bepaald aan het begin van de intervisie. 

Per intervisie kunnen maximum 4 mensen deelnemen. Je kan enkel deelnemen indien je afgestudeerd bent als trainer emotioneel lichaamswerk®

Supervisie is begeleiding waarbij het onderzoek van het persoonlijke proces van de therapeut in de interactie met de cliënt centraal staat.

Supervisie kan zowel individueel als in groep. 

Tijdens een supervisiedag komen we samen met maximum 7 deelnemers en wordt de supervisie begeleid door verschillende supervisoren uit het opleidingsteam. 

Je kan zelf een supervisievraag inbrengen én bent getuige van de aanpak van supervisievragen van andere deelnemers, waardoor je zelf ook bijleert en groeit in je beroep. 

Om te kunnen deelnemen ben je bereid om open en introspectief naar je eigen proces te kijken. Je bent afgestudeerd als trainer emotioneel lichaamswerk® bij NEL of je hebt relevante ervaring in lichaamsgericht werken met cliënten. Indien we jou nog niet kennen nemen we graag op voorhand even contact met je op. 

Supervisoren: Syntia Van Erdeghem, Rob Hermans en Anouk Maeckelberghe. 

Supervisie is begeleiding waarbij het onderzoek van het persoonlijke proces van de therapeut in de interactie met de cliënt centraal staat.

Supervisie kan zowel individueel als in groep. 

Tijdens dit supervisietraject van 4 dagen komen we samen met maximum 7 deelnemers en wordt de supervisie begeleid door verschillende supervisoren uit het opleidingsteam. 

Je kan zelf een supervisievraag inbrengen én bent getuige van de aanpak van supervisievragen van andere deelnemers, waardoor je zelf ook bijleert en groeit in je beroep. 

Om te kunnen deelnemen ben je bereid om open en introspectief naar je eigen proces te kijken. Je hoeft geen ervaring te hebben met lichaamswerk. Wel leer je via deze supervisie wat het je oplevert om als coach of therapeut bij jezelf en je proces te worden gebracht  via je lijf (als ingangspoort). 

Het volledige supervisietraject (4 dagen) wordt begeleid door Syntia Van Erdeghem. 

Je vindt hier binnenkort meer info over deze opleiding.

Praktisch

Wanneer?

Dinsdag 15 september 2020
Maandag 19 oktober 2020
Donderdag 12 november 2020
Dinsdag 15 december 2020

Telkens van 13u tot 17u. 

Je kan aankomen vanaf 12u en gebruik maken van de eetruimte. Zo maak je informeel alvast contact met de andere deelnemers en breid je je netwerk uit. 

Waar?

Centrum Voelen, Sint-Annastraat 7 in Eke. 

Wie?

Per intervisiemoment kunnen maximum 4 mensen deelnemen met ervaring in emotioneel lichaamswerk®. Je kan 1 of meerdere keren inschrijven. 

Kostprijs?

35 euro per intervisie

Inschrijven?
Stuur een mail naar info@emotioneellichaamswerk.be
 

Kostprijs

2.670,00 euro incl. accomodatiekost en lesmateriaal.
Er is mogelijkheid om dit bedrag in delen te betalen.

Vroegboekkorting van 100,00 euro bij inschrijving voor 31 augustus 2019. 

Je deelnameprijs voor een infomoment kan je aftrekken bij instap in het jaar. 

Je kan kiezen voor begeleide oefengroepen. Kostprijs hiervoor is 540,00 euro voor 6 bijeenkomsten (is ook KMO-portefeuille gerechtigd).  Voorzie ook een budget om literatuur aan te kopen.

KMO-Portefeuille

Als je voldoet aan de voorwaarden voor gebruik van de KMO-portefeuille krijg je als kleine onderneming een subsidie van 40%. Als middelgrote onderneming krijg je 30% subsidie. Stuur ons een mailtje voor meer informatie hierover.

Toelatingsvoorwaarden

Toelating vindt plaats na het volgen van een introductiedag en/of intakegesprek, tenzij de begeleiding je al kent. Je kan een intakegesprek aanvragen bij één van de begeleiders. Een gesprek duurt 1 uur en kost € 60,00. Verder vragen we je een intakeformulier in te vullen (dat ontvang je bij inschrijving), en op te sturen naar het secretariaat.