Beroepsopleiding

Deze intensieve meerjarige opleiding bereidt je voor om op een zelfstandige basis of binnen je werk mensen te begeleiden volgens de methodes en technieken van het Emotioneel Lichaamswerk®.

De opleiding duurt in totaal 4 jaar. Tijdens de eerste 3 jaren van de opleiding volg je modules rond specifieke thema’s/lichaamsgebieden (zie verder). Het 4e jaar bestaat uit een afstudeertraject, waarbij je effectief je eigen individuele praktijk of groepsaanbod in de wereld gaat zetten met ondersteuning van het opleidingsteam.

Doorheen je volledige studietraject vinden er regelmatig evaluatiemomenten plaats, zowel theoretisch als wat betreft je eigen groei, vaardigheden en attitude.

Wat biedt de beroepsopleiding jou?

 • Je leert hoe je Emotioneel Lichaamswerk® geeft en hoe je een ELW-reeks grondig opbouwt.
 • Je ontwikkelt de attitude die passend is voor een trainer Emotioneel Lichaamswerk®
 • Je hebt inzicht in je eigen patronen en valkuilen.
 • Je kan een cliënt individueel begeleiden in het Emotioneel Lichaamswerk®.
Play Video
Play Video

Opbouw van het traject

Tijdens het eerste jaar ligt de nadruk op zelf intens ervaren wat Emotioneel Lichaamswerk® met je doet. Dit houdt in dat je eigen proces veel aandacht krijgt. De hechte band met je groepsgenoten, gecombineerd met het Emotioneel Lichaamswerk®, zal je stimuleren om steeds verder te onderzoeken wie je bent, wat je eigenheid is, hoe je in het leven staat.

Ter verdieping van je ervaring oefen en doorleef je de gerichte oefenopdrachten, dit zowel individueel als in kleine groepjes. Met ondersteuning van de trainers werk je aan (je) eigen individuele leerdoelen.
Naast je persoonlijke ontwikkeling raak je vertrouwd met de technieken en met de theorie. Je neemt per module de aanbevolen literatuur door.
Op het einde van dit jaar is er een evaluatiemoment voorzien. In deze opleiding is je evaluatie van groot belang. Als je wil doorgaan naar het tweede jaar, heb je een positieve evaluatie van het team nodig.

Vanaf het tweede jaar verschuift de focus van je persoonlijk proces (eerste jaar) naar het aanleren van de technieken. Qua begeleidingsstijl verschuift het accent van ‘persoonlijk groeiproces naar studeren van het vak’.

Het tweede en het derde jaar bestaan tevens uit modules. Dit is een greep uit de thema’s die hierbij aan bod komen:

 • Lichaam lezen en karakterstrukturen
 • Actief Lichaamswerk
 • Emotiewerk
 • Omgaan met schuld en schaamte
 • Geven en ontvangen van feedback
 • Verbindende communicatie
 • Groepsdynamica
 • Overdracht & tegenoverdracht, ook seksuele overdracht
 • Gewaarzijnsstructuren en observeren
 • Aanraking
 • Focussen, bodytalk, 2-stoelentechniek
 • Contract maken in de individuele sessie of in groepssessies
 • Traumawerk

Het vierde jaar bestaat uit een afstudeertraject waarbij je effectief je eigen individuele praktijk of groepsaanbod in de wereld gaat zetten met ondersteuning van het opleidingsteam.

Kostprijs

De kostprijs voor het eerste jaar bedraagt 2670 euro. Per opleidingsjaar varieert de prijs naargelang het aantal modules maar het bedrag ligt in dezelfde prijsklasse. De mogelijkheid bestaat om in delen te betalen.

Er is een vroegboekkorting voorzien van 100,00 euro bij inschrijving voor 31 augustus 2019 voor het eerste jaar en je deelnameprijs voor een kennismakingsworkshop kan je aftrekken bij instap in het eerst jaar.

Je kan kiezen voor begeleide oefengroepen (540 euro voor 6 bijeenkomsten, betaalbaar via KMO-portefeuille). Er kunnen vegetarische en biologische warme maaltijden worden voorzien en ontbijt op de dagen waarop je vroeger aanwezig moet zijn (530 euro voor het hele traject, tevens betaalbaar via KMO-portefeuille).

Voorzie ook een budget om literatuur aan te kopen.

Vanaf 1 september geeft onze opleiding Emotioneel Lichaamswerk® recht op een onderbrekingsuitkering (het eerdere educatief verlof). Werknemers van de Vlaamse overheid kunnen deze uitkering aanvragen bij Vlaams Zorgkrediet. Werknemers uit de privé-sector kunnen tijdskrediet aanvragen via hun werkgever en de RVA.
Als je de opleiding volgt in het kader van loopbaanbegeleiding en deze is vastgelegd in een persoonlijk ontwikkelingsplan, kan je ook gebruik maken van opleidingscheques.

Wil je graag ook lijfelijk proeven van wat dit jaartraject je kan bieden?

Volg dan één van de kennismakings-workshops hier onder.
Je kan ook dadelijk voor het traject inschrijven.