Aanbod voor coaches en therapeuten

Jezelf ondersteunen en blijven groeien als professioneel hulpverlener, coach of therapeut is onontbeerlijk om kwaliteitsvol en afgestemd te kunnen werken. 

Ook wat dat betreft is je lichaam je kompas en dus een rijke bron aan informatie. 

Op deze pagina vind je ons aanbod specifiek voor hulpverleners, coaches en therapeuten. Zowel mensen met ervaring in lichaamsgericht werken als mensen die hier net graag in willen groeien kunnen bij NEL terecht voor opleiding en ondersteuning. 

Hieronder vind je alle informatie over ons intervisie -, supervisie – en opleidingsaanbod.  

Aanbod

Intervisie biedt een forum om met collega’s of vakgenoten te leren van vragen en problemen uit de dagelijkse werkpraktijk. Het is een zelfhulpmethode waarbij collega’s elkaar helpen om beter te worden in hun werk.

Tijdens een bijeenkomst bespreekt iedere deelnemer een specifieke casus van een cliënt waarover hij of zij graag ervaringen uitwisselt. De anderen denken mee, geven feedback en suggesties om de therapeut in kwestie te ondersteunen en te inspireren in het verdere traject met deze specifieke cliënt. Tot slot formuleert de eigenaar van de casus welke punten hij heeft opgestoken en waar hij/zij in de volgende situatie aandacht aan zal gaan geven.

Er wordt volgens een afgelijnde methode gewerkt, waarbij de intervisor als taak heeft om de methode en de tijd te bewaken. De intervisor is tevens deelnemer en wordt telkens bepaald aan het begin van de intervisie. 

Per intervisie kunnen maximum 4 mensen deelnemen. Je kan enkel deelnemen indien je afgestudeerd bent als trainer emotioneel lichaamswerk®

Supervisie is begeleiding waarbij het onderzoek van het persoonlijke proces van de therapeut in de interactie met de cliënt centraal staat.

Supervisie kan zowel individueel als in groep. 

Tijdens een supervisiedag komen we samen met maximum 7 deelnemers en wordt de supervisie begeleid door verschillende supervisoren uit het opleidingsteam. 

Je kan zelf een supervisievraag inbrengen én bent getuige van de aanpak van supervisievragen van andere deelnemers, waardoor je zelf ook bijleert en groeit in je beroep. 

Om te kunnen deelnemen ben je bereid om open en introspectief naar je eigen proces te kijken. Je bent afgestudeerd als trainer emotioneel lichaamswerk® bij NEL of je hebt relevante ervaring in lichaamsgericht werken met cliënten. Indien we jou nog niet kennen nemen we graag op voorhand even contact met je op. 

Supervisoren: Syntia Van Erdeghem, Rob Hermans en Anouk Maeckelberghe. 

Supervisie is begeleiding waarbij het onderzoek van het persoonlijke proces van de therapeut in de interactie met de cliënt centraal staat.

Supervisie kan zowel individueel als in groep. 

Tijdens dit supervisietraject van 4 dagen komen we samen met maximum 7 deelnemers.

Je kan zelf een supervisievraag inbrengen én bent getuige van de aanpak van supervisievragen van andere deelnemers, waardoor je zelf ook bijleert en groeit in je beroep. 

Om te kunnen deelnemen ben je bereid om open en introspectief naar je eigen proces te kijken. Je hoeft geen ervaring te hebben met lichaamswerk. Wel leer je via deze supervisie wat het je oplevert om als coach of therapeut bij jezelf en je proces te worden gebracht via je lijf (als ingangspoort). 

Het volledige supervisietraject (4 dagen) wordt begeleid door Syntia Van Erdeghem. 

Deze ervaringsgerichte 5-daagse voor coaches/therapeuten leert je een aantal basisprincipes in lichaamsgericht werken.

De eerste 4 dagen zijn thematisch opgebouwd. We werken rond aarden/gronden, emotiewerk, ademhaling en grenzen. Elke themadag is zeer ervaringsgericht met praktische oefeningen, waarbij je contact maakt met je eigen lijf en wat erin te voelen is. Deze worden afgewisseld met achtergrondinformatie. We gaan ook na hoe je deze ervaringen kan gebruiken in je eigen cliëntwerk. 

Bijvoorbeeld: Hoe kan ik zelf blijven aarden tijdens een sessie? Wat doet het mij als iemand in verdriet of in boosheid terechtkomt? Hoe kan ik bij mezelf blijven en tegelijk me ook openstellen naar de cliënt toe . Hoe kan ik zelf ontspannen blijven ademen? Wat gebeurt er in mij als een cliënt in de buurt van mijn grenzen komt ? Hoe reageer ik? Enz…

Op het einde van de dag is er ruimte voor integratie van wat je die dag hebt geleerd/ervaren. 

De 5e dag komen we samen voor supervisie waarbij je verder kan uitdiepen waar je tegenaan botste in de praktijk

Het volgen van deze 5-daagse, leert je:

·        contact te maken met je eigen lichaam via gronden, ademhaling, fysieke oefeningen,…

·        hoe jezelf te gronden als therapeut/coach tijdens gesprekken met je cliënten

·        hoe je ademhaling je kan helpen om bij je eigen voelen te blijven tijdens cliëntgesprekken

·        ervaren hoe jij jouw grenzen in contact met een cliënt gewaar wordt  en hoe je hier mee omgaat

·        contact maken met je eigen emoties én in contact blijven bij de emoties van mijn cliënt

·        hoe je via eenvoudige oefeningen je cliënt kan helpen gronden, ontspannen ademen, emoties herkennen/toelaten, grenzen ervaren en aangeven.

Praktisch: klik op de activiteit hieronder voor meer info

Wanneer?

Data worden in onderling overleg bepaald samen met de geïnteresseerde deelnemers.

Heb je interesse om deel te nemen aan intervisie? Neem contact op via info@emotioneellichaamswerk.be

Waar?

Centrum Voelen, Sint-Annastraat 7 in Eke of online

Wie?

Per intervisiemoment kunnen maximum 4 mensen deelnemen met ervaring in emotioneel lichaamswerk®. Je kan 1 of meerdere keren inschrijven. 

Kostprijs?

35 euro per intervisie in Centrum Voelen. 

Inschrijven?
Stuur een mail naar info@emotioneellichaamswerk.be