Ervaring van I, na eerste jaar opleiding

Reeds lange tijd heb ik een sluimerend verlangen om een ooit een therapeutenopleiding te volgen en een nieuwe wending te geven aan mijn beroepsleven. Ik keek soms in psychologische tijdschriften naar het aanbod, of nam al eens een folder mee die ik interessant vond. Maar niets van wat ik tegenkwam sprak mij helemaal aan. Ik miste een duidelijk mensbeeld, of twijfelde aan het effect van de methodiek, of de opleiding bevatte teveel theorie en gepraat, of de cursus zweefde teveel rond mistige spiritualiteit.

In het verleden had ik zelf reeds twee keer een basisreeks emotioneel lichaamswerk gevolgd, en ook van Reiki geproefd bij Emovere. Deze ervaringen waren rijke ervaringen die sterke indrukken nalieten. Ze brachten mij dichter bij mezelf en lieten mij sterker in het leven staan. Door het moeder zijn van jonge kinderen en het alleen gaan wonen, was er van cursussen emotioneel lichaamswerk of afgeleiden niet veel meer terecht gekomen, maar af en toe ging ik toch op de website van Emovere naar het aanbod kijken. En zo ontdekte ik de driejarige opleiding ‘trainer emotioneel lichaamswerk’.

Ik werd helemaal warm bij het lezen van de visie en de inhoud van deze opleiding. Dit voelde helemaal juist. Het lichaam als invalshoek. Ademen, beweging, en geluid als kern van de methodiek. Ruimte voor de processen van mensen. Aandacht voor groepsdynamica. Respect voor de draagkracht van mensen.
Ook de opbouw van de cursus leek mij goed in elkaar te zitten. In het eerste jaar zelf ervaren wat emotioneel lichaamswerk met je doet en inzicht krijgen en verdiepen van je eigen groeiproces. Het tweede jaar het leren van de methodiek en experimenteren met het zelf begeleiden, en het derde jaar als aanloop naar de uitbouw van een eigen praktijk.

Ik nam deel aan de introductiedag en wist toen helemaal dat ik dit wou volgen, ook al was dit een stevige hap uit mijn budget.

Ik ben nog steeds blij met deze beslissing. Ik ben op één jaar tijd zelfzekerder, ondernemender en besluitvaardiger geworden. Ik voel mij meer vrouw en beter moeder. Ik voel mijn voeten, mijn bekken, mijn buik, mijn hart veel bewuster. Mijn contacten met anderen zijn voller en echter en natuurlijker. Kortom, ik voel mij meer mens in één geheel en gelukkiger. Ik weet nu ook hoe ik zelf neerslachtigheid kan ombuigen naar energie of om het energetisch te stellen ‘zware energie afgeven’ en ‘lichte energie weer opladen’.

Mijn tweede jaar is net begonnen en hoe dit zal zijn, vertel ik u later. Ik kijk er alleszins naar uit om dit zelf ook door te geven aan anderen om groeiprocessen van mensen te ondersteunen. In de stage kan ik dit al een klein beetje doen.

Comments are closed.