Ilse Van De Putte

Trainer Emotioneel Lichaamswerk®

Hoornblaas 129,
Zichem, Vlaams-Brabant

Na een verkeerde studiekeuze volgde ik mijn interesse voor mens en samenleving en raakte ik helemaal geboeid door de menselijke psyche.

Relationeel en professioneel liep ik echter voortdurend tegen dezelfde dingen aan. Een onverwachte zwangerschap triggerde mij in vele aspecten van het moederschap. Ik zocht hulp en gesprekken bij een psycholoog brachten mij niet wat ik zocht. In emotioneel lichaamswerk® vond ik dat wel. Ik vond een plek waar op een veilige manier ruimte was voor mijn vaak overspoelende emoties, ik ontdekte hoe beweging, ademhaling, klank, aanraking en vibratiehoudingen mij hielpen in het omgaan met stress, emotie, spanning en ontspanning, focus. Ik kreeg spiegels, soms behoorlijk lastige, die mij deden reflecteren over mezelf of die mij nieuwe inzichten brachten en mijn zelfbeeld in beweging bracht. En ik leerde de energetische dimensie van ons mens-zijn kennen die wezenlijk bijdraagt aan mijn gezondheid. Het bracht me dichter bij wie ik in wezen ben en veranderde mijn relatie met anderen, de wereld en diepere dimensies van het leven.  Meer verbonden, échter, vanuit mijn hart.

Dankbaar stapte ik in 2006 in de opleiding ‘Emotioneel Lichaamswerk® met bijscholing ademwerk, die ik afrondde in 2011. Sindsdien pas ik emotioneel lichaamswerk® toe in mijn eigen praktijk voor bewustzijn en persoonlijke groei.  Met hart en ziel begeleid ik je op jouw levenspad, zonder oordeel.

In 2022 studeerde ik ook af als integratief psychotherapeute na een 4-jarige opleiding aan de AIHP (postgraduaat HOWEST). Het is voor mij een grote meerwaarde om emotioneel lichaamswerk te integreren in een breder psychotherapeutisch kader en handelen.

Om mij verder te verdiepen in het thema heling in intimiteit en seksualiteit, ben ik ook al enkele jaren op het tantrische pad en sinds 2019 teamlid in het jaartraject Heling van Intimiteit en seksualiteit bij Rising Heart vzw.

Je kan bij mij terecht voor alle stress gerelateerde klachten, heling in aanraking, contact, intimiteit of seksualiteit, omgaan met grenzen, verbindende communicatie…

Activiteiten van Ilse Van De Putte

Kennismakingsworkshop Ademtraject
vrijdag 22 december 2023
Ademtraject
donderdag 5 januari 2023
Kennismakingsworkshop Ademtraject
vrijdag 22 september 2023
Workshop
woensdag 4 augustus 2021
Ademtraject
donderdag 6 januari 2022
Ademtraject
donderdag 28 oktober 2021
Ademtraject
donderdag 2 september 2021
Kennismakingsworkshop Ademtraject
zaterdag 29 februari 2020
Kennismakingsworkshop Ademtraject
dinsdag 10 december 2019
Meerdaagse Workshop
zondag 6 oktober 2019
Kennismakingsworkshops NEL®, Workshop
zaterdag 8 juni 2019
Shopping Basket